mandag den 5. januar 2009

Engang var Lord

Det er nemt at tage for givet i dagens data-dyngvåd verden . Men gang blev , hvis du ønsker at se Doctor Who og du var så uheldige at blive en amerikansk . Du har meget få muligheder, man kan håbe på at oprette forbindelse til nogen i hele verden via et BBS når 80'er rullede rundt og FidoNet mail en person, der kan være i stand til og/eller villige til at sende dig NTSC VHS kopier fra deres egen indsamling, tager generationsfornyelsen hit i kvalitet som bod for din ophavsret kriminalitet. Eller du kan telefonen din lokale PBS-station og tigge dem at vise, Tom Baker æra episoder, der viste sig populære hos de mere opfindsomme børn (eller fattige børn, afhængigt af om du havde CATV ).
Forestil dig frustration for at blive en amerikanske fan i 70'erne og 80'erne. Kun ser showet som "film" forelægges for sent nat UHF eller PBS. Selv om legendariske tema holdes kids så betaget som nogensinde, abitrary kendelse af serielle trasmission og manglen på de cliffhanger virkning effektivt kastrerede meget af appellen af programmet. Når De ser et 30 minutters program, sjuskede sæt er nem at tage. Når du ser den i "film" format, det synes ligesom at .. et virkelig, virkelig billige film. Så amerikanerne aldrig kom til fulde udnytter det program. I slutningen af 80'erne, men der var en doktor Hvem overenskomst tour var monteret i et forsøg på at vække amerikanske renter i showet igen, hvilket i sidste ende mislykkedes. Som den Læger døde ikke regenerativ død aktører, lille meddelelse blev aldrig taget i Amerika.



Selv berygtede forsøg på en amerikansk fortsættelse/semi-reboot af serien havde et større publikum i Storbritannien derefter Amerika. Det var først i 2005's Kickstart og det er senere dukket op på fildeling netværk at showet begyndte at have en betydelig amerikansk publikum . Selv i ægte amerikansk form, mørkere (hvis shallower), og sexede (hvis unødvendigt so) spinoff Torchwood er mere populær hos amerikanerne.



Med læge, der er sådan en enestående britisk program, med British temaer og fejl og kulturelle referencer dog. Kan det nogensinde virkelig være et populært program med amerikanerne? Kan et show, som heldigvis højde for linjen mellem dumme og kloge, barnlig og dramatisk, familie og voksne, som aldrig alt beskæftiger sig med kontinuitet på trods af et rod af det populære hos amerikanske publikum, der ønsker mørke grynet kontinuitet tunge Sci-Fi?