fredag den 16. januar 2009

Praetorian Guard; Augustus; Obama

 Augustus








Lige siden Obama's forslag om at oprette et civilt nationale forsvar og hans oprettelsen af skyggeagtig skattefri Foundation , udtrykket" praetorian vagt "(og dårligere) er blevet brugt til at beskrive, hvad der virkelig foregår. Her er en historiker's diskussion af Praetorian Guard i det antikke Rom.

Caesar Augustus var Roms første permament emporer, lykkedes Julius Cæsar, som blev myrdet efter en kort regeringstid. Julius Cæsar ikke institutionalisere imperiet. Men Augustus (under total magt ca. 30 f.Kr.) påtog sig mange skridt for at gøre imperiet permanent. Et af disse skridt var indsættelsen af militæret i en permament måde romerske politik:
Yderligere forsikre kendelse af den ønskede form, og støtter hans egen magt, Augustus, alvorligt overtræder præcedens, holdes seks grupper af tusind soldater hvert nær Rom og tre årgange i det. Disse ni kohorter blev Praetorian Guard - dvs, afskærmning af praetorium eller hovedsæde luftfartøjschefen i overstyrmand. Det var dette organ, som i AD 41 gjort Claudius emporer og begyndte den omfattelse af regeringen til hæren.
Durant, Cæsar og Kristus, s. 216

Mens Obama's forslag er et langt spring fra militærdiktaturet, alle sådanne overgange begynder langsomt. Hverken Obama eller nogen af hans efterfølgere vil en dag meddele, at de er indførelse af et diktatur. Det vil ske gradvist. Den romerske overgang var meget mere indlysende og identificerbart.

For Obama at institutionalisere sin valgår tilhængere i en permanent kraft ved hjælp af skatteyderne og skattefri dollar, som vil arbejde for at holde Obama eller hans efterfølgere i kraftværker er en subtil, men alligevel særprægede bevæge sig i retning af imperiet og væk fra forfatningsmæssige regering .