fredag den 17. juli 2009

S Korea og Kina droefte North

Nuklear forhandlerne fra Kina og Sydkorea har åbnet forhandlinger i den sydkoreanske hovedstad, Seoul, om, hvordan du kan håndtere truslen fra nord.

De embedsmænd sagde deres mål var at være ærlig og dybtgående diskussioner.

Samtalerne finder sted midt nye rygter om dårligt helbred af nordkoreanske leder Kim Jong-il, med ubekræftede rapporter har han pancreas cancer.

De Forenede Nationers optrappet sanktioner mod nord efter sine atom-og missilprogrammer test af maj.

"Det er vigtigt, at de to parter har Frank og dybtgående konsultationer," Chinese Vice udenrigsminister Wu Dawei blev indberettet for at sige fra Sydkorea 's Yonhap nyhedsagentur.

Han var møde Wi Sung-lac, den sydkoreanske særlige repræsentant for Koreahalvøens fred og sikkerhed anliggender.

Hr. Wu, der leder den internationale forhandlinger om North 's atomprogram, ankom til Seoul på søndag. Han havde allerede besøgt Rusland, USA og Japan, som med de to Koreaer og Kina, som fyldes op til seks-parts-forhandlingerne.

Disse samtaler gik ikke som forventet sidste år, hvor Nordkorea og USA ikke kunne blive enige om kontrolprocedurer for at vurdere det fulde omfang af Nord 's programmer.

Sundhed spekulation

Det andet møde i en måned mellem hr. Wu og hr. Wi kommer midt øgede spekulationer om sundhed i det nordøstlige 's Kim.

En sydkoreanske tv-nyhedsudsendelse sagde Kim havde livstruende pancreas cancer, diagnosticeret omkring samme tidspunkt, som han mente at have et slagtilfælde i august sidste år.

Rapporten var baseret på unavngivne sydkoreanske og kinesiske intelligens kilder og er ikke blevet bekræftet.

Hr. Kim, nu 67 år gammel, blev set den 8. juli, deltager i et mindesmærke for at markere den 15. årsdag for hans far 's død.

Han syntes mager og tynd, med en lille halte, hvilket fik flere spørgsmål om hans helbred.

Det har været meget om, at hr. Kim 's tredje søn, Kim Jong-un, der bliver oplært som hans arving, selv om regimet har gjort nogen meddelelse.