onsdag den 4. august 2010

Window on Eurasien: Daghestani Angreb paa russisk militaer enhed i Leningrad Oblast Hoejdepunkter bredere Problemer

Paul Goble

Wien, april 13 - Sidste weekend, omkring 40 Daghestanis ind i en russisk militærbase nær St. Petersborg, slog op en officer, der havde fornærmet en Daghestani soldat, og derefter flygtede efter andre soldater affyrede skud op i luften, en begivenhed, der har fokuseret fornyet fokus på inter-etniske og religiøse forhold i de russiske væbnede styrker.
Den hændelse, som fandt sted i Sapernoye afvikling af Leningrad oblast's Priozersky rayon, har modtaget omfattende opmærksomhed i pressen i de to hovedstæder, med særlig vægt på de 18 Daghestanis, der blev arresteret, og hvis sager er stadig under efterforskning (www. kavkaz-uzel.ru/articles/167648 /).
Ifølge disse medier konti, konflikten "begyndte, da en kontrakt soldat fra Dagestan, der gjorde tjeneste i denne enhed kom i en kamp med sin landsman der gjorde tjeneste i Sapernoye løsning" og når en anden Daghestani der havde tjent i den pågældende enhed og derefter "samlet repræsentanter for hans diaspora "for at udføre tiltrække.
Ingen af de Daghestanis var bevæbnet, har embedsmænd sagt, men de var i stand til at komme ind i begrundelsen for den pågældende enhed uden problemer, få adgang til denne i sig selv har ført nogle russiske bloggere til at påpege, at gøre det samme i sovjettiden ville have været helt umuligt og krævende bedre sikkerhed (newsland.ru/News/Detail/id/488163/cat/42 /).
Daghestanis i St. Petersborg sagde, at de var chokerede over denne episode - der ville forsøge at gå ind i en militær enhed til at søge hævn? Nogle af dem bad medier - og sagde, at de ville undersøge sagen. Men både muslimske ledere og menneskerettighedsaktivister i den nordlige Capital var mere sløv.
Dzhamaliddin Makhmutov, lederen af St. Petersborg islamiske organisation Al Fath sagde, at hvad der var sket afspejler den triste virkelighed, at militæret ikke gør et godt stykke arbejde for muslimske soldater. Han sagde, at han var blevet kaldt i ikke længe før for at forklare at en muslimsk soldat, at det ikke var en overtrædelse af islam til at aflægge ed som russisk soldat.
Ella Polyakova, lederen af Soldiers "Mødre organisation i St. Petersborg, der er aftalt med Makhmutov. Hun bemærkede, at hendes gruppe havde modtaget hot line-samtaler fra beboere i Sapernoye, og at problemer med etniske og religiøse sammenstød meget eksisterede i det russiske militær.
Og disse problemer, fortsatte hun, indebærer "ikke blot Daghestanis men drengene fra Centralasien. Mange af dem er at undgå straffedomme ved at aftale at gøre tjeneste i hæren. På den ene side, for dem tjeneste i hæren er hæderlig. [Men] på den anden side kan de sidde på kasernen og skabe deres egne landsman organisation, og derefter undertrykke andre. "
For at klare dette, Polyakova fortsættes, bør den militære invitere religiøse ledere "for at forklare de unge hvordan de skal handle og hvordan man ikke skal. Men nu chefer foretrækker at handle, som om et sådant problem eksisterer ikke [i det mindste i deres enheder. Som et resultat,] episoder som den i Sapernoye finde sted. "
Som Kavkaz-uzel.ru påpeger, er det ikke det første hændelse i Sapernoye eller i Den Russiske Føderation som en helhed. I august 2005, at portalen rapporter, der var en stor sammenstød mellem russiske officerer og Daghestani soldater. Og der har været lignende sammenstød i Kaliningrad (foråret 2009), Altai (juli 2009), og i Kuriles (december 2006).
I mangel af mere pædagogiske arbejde og strammere disciplin af russiske officerer, f.eks sammenstød sandsynligvis formere sig i fremtiden, da antallet af ikke-russiske og ikke-ortodokse værnepligtige i den russiske militære stiger som følge af den demografiske vækst i de muslimske nationaliteter og tilbagegang i russisk.
Ikke overraskende er disse konflikter mellem medlemmer af forskellige etniske og religiøse grupper, der blot forværrer bekymringer, som mange russere, at deres lands militær er hastigt faldende i kvalitet. Faktisk en artikel i denne uge rent ud hævdet, at "Rusland er ikke klar til en krig, selv med Georgien" (www.rosbalt.ru/2010/04/12/727924.html).
Denne dom blev provokeret af en anden nylig episode også i nærheden af St. Petersborg. I Leningrad oblast, skød betjente to officerer fra en tank. Hvad er det, "journalisten spørger," en ulykkelig ulykke eller kriminel forsømmelighed? "Og han rapporterer, at" eksperter bekræfter: sådanne ting finder sted i den russiske hær nogensinde oftere. "
Det er fordi, de siger, "det niveau, uddannelse af soldater og officerer er faldende i en katastrofal måde, og den militære teknologi [at de to grupper er tvunget til at bruge] bliver ældre og for at bryde ned," problemer, som by selv kan føre til katastrofer både i uddannelse og endnu mere i eventuelle fremtidige militære operationer.