søndag den 31. oktober 2010

Runde Hjoerne Deco

Den Streamline Deco stil virkelig lånt sig til kommercielle bygninger. De kunne bygges med ekstremt enkle design, og stadig anses elegant og moderne.


6747 W. Cermak Road, på Oak Park Avenue


Bryn Mawr, vest for Sheridan




2755 W. 63:e Street i Californien

Denne ene er den mest basale model - rektangulære blokke med en glasflade, farvet ansigt, med vandrette striber linier på top og bund. Denne model tjener på utallige butiksfacader rundt i byen, både på hjørner og i midten af gaden væggen.


Clark Street - Lakeview. Uanset hvad denne bygning kan have en gang været, er det nu begravet under en frygtelig asfaltshingle mansardtag, bortset fra denne forfængeligt lille hjørne toppet ud på gyden.


Her på Chicago Avenue, den værste slipcover job nogensinde har delvist afløst afsløre bestanden Streamline facaden nedenunder.


Den samme ide blev brugt til større effekt på Devon Avenue, hvor et hjørne krævede ikke, at posten skal runde.



Devon Avenue



Den samme model bruges på en lille fritstående bygning, hvor Grand og Chicago skærer hinanden.


Og igen i en butiksfacade på 6719 nordvestlige Highway.



På denne North Avenue bygning, er den samme effekt opnås med metalplader. Denne bygning har haft en renovering / add-on, der reallyfights mod sin vært bygning. Tilsyneladende, Streamline bare ikke har den samme fornemmelse som rustik Swiss Alpine.




Du kan trække i samme retning ud i beton eller kalksten, også:




Enkel og Streamline var ikke de eneste ord i hjørnet kommercielle smarte, dog. Den varierede luner Art Deco tilbudt en lang række muligheder for forretningsdrivende villig til at bruge lidt mere på hans facade, og der er nogle smukke eksempler her og der.


3001 W. 63:e Street


3324 W. 55th Street


Archer Avenue på Richmond Street